Forgotten your password?

Anketa

Kako doživljavate Wireless mreže ?
  
Naslovnica arrow FAQs arrow WIFI za obične smrtnike
Written by Senf   

Spajanje korištenjem PCI adaptera 

 
Za spajanje se mogu koristiti i dvije PCI kartice, no u ovom slučaju potrebno je kupiti dodatnu antenu i posebnu vrstu kabela koja će se koristiti za spajanje kartice i antene

 

 


 

Budući da bežični uređaji imaju vrlo malu izlaznu snagu (30 mW), iznimno je važno da se antena nalazi što bliže bežičnom uređaju ili da ih povezuje što kvalitetniji kabel, kako bi gubici signala bili što manji. Osim kablova vrlo su važni i konektori koji se koriste za spajanje uređaja, kabla i antene. Kabel s konektorima za spajanje uređaja i antene zove se 'pigtail'. On u slučaju spajanja PCI kartice i antene može biti dugačak nekoliko metara, no poželjnija je manja dužina jer je u tom slučaju gubitak signala manji.

Spajanje pomoću Access Pointa

Bežične mreže zamišljene su na način da Access Point kao središnja točka spaja sve uređaje s ugrađenim bežičnim adapterima u bližoj okolici.

Access Point moguće je i preko žičane mreže spojiti na računalo, što mu omogućuje spajanje na bežične klijente, ali i obrnuto. Bežična mreža na veće udaljenosti može se složiti i tako da je na jednoj strani Access Point, a na drugoj bilo koja vrsta bežičnog adaptera (USB, PCI, PCMCI, CF) ili čak drugi Access Point.

Budući da se Access Point na računalo spaja pomoću mrežnog kabla koji nema previše problema s dužinom (za razliku od USB kabla), ove je uređaje moguće smjestiti praktički na bilo koje mjesto i udaljenost od računala. Glavna prednost korištenja Access Pointa je mogućnost spajanja većeg broja klijenata, tako da u isto vrijeme preko njega na mrežu možete biti spojeni vi, susjed i još nekoliko prijatelja. Udaljenost između Access Pointa i klijenata veću od 300 metara mogu popraviti dodatne antene. Isto se može napraviti i s klijetske strane, bilo da se radi o USB, PCI, PCMCI kartici ili drugom Access Pointu.

Ovaj način spajanja definitivno treba izabrati planira li se na bežičnu mrežu spajati više od dvoje ljudi.

 

 
Next >
(C) 2019 KAWireless - Udruga korisnika bežičnih sustava grada Karlovca
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.