Naslovnica arrow Vijesti arrow Suradnja sa Carnetom
Suradnja sa Carnetom
Written by Nikola Bratic   
Thursday, 02 August 2007
Nakon gotovo punih godinu dana projekta "Wireless udruge u CARNet mreži" konačno je na red došla i posljednja faza projekta odnosno infrastrukturno povezivanje wireless udruga u jednu cjelinu preko akademske mreže CARNet. Nakon gotovo punih godinu dana projekta "Wireless udruge u CARNet mreži" konačno je na red došla i posljednja faza projekta odnosno infrastrukturno povezivanje wireless udruga u jednu cjelinu preko akademske mreže CARNet. Najveći dio posla prošao je natezanjem s kulturno-obrazovnim ustanovama odnosno CARNetovim članicama oko dozvola za postavljanje opreme na njihove objekte. Na nekim je ustanovama bilo potrebno izvoditi i malo veće zahvate što je zahtijevalo dodatnu papirologiju i malo više natezanja. U svakom slučaju najteži dio je iza nas. Pula Wireless prva je članica HRFreeNet organizacije koja se spojila na CARNet i jedna od rijetkih udruga u Hrvatskoj koja je ostvarila zavidnu suradnju sa CARNetovom podružnicom u Puli.
Sloboština Wireless (Zagreb) je druga udruga iz članstva HRFreeNeta koja se povezala na CARNet mrežu preko NSB-a gdje su radovi bili više nego otežani. Tako su pula i Sloboština napravile prvu međugradsku vezu preko CARNeta, a već slijedeći tjedan trebale bi im se pridružiti članice Šibenik Wireless i Dugave Wireless.

Udruge koje su u fazi ishođenja dozvola i realizacije povezivanja su Rijeka Wireless, Hvar Wireless, Baška Wireless i Velika Gorica Wireless. Cilj projekta je povezati wireless udruge iz članstva HRFreeNeta u jednu cjelinu kroz CARNetovu mrežu uglavnom za međugradske linkove s obzirom da su financijske i lokacijske mogućnosti za bežičnim povezivanjem trenutno nemoguće. 

Članstvo u CARNetu produženo je za još jednu godinu aneksom Ugovora o radu na projektu "Wireless udruge u CARNet mreži". Ugovorne strane suglasno su definirale produžetak faze 4. iz Osnovnog ugovora na rok od godine dana od sklapanja Dodatka, a sve temeljem molbe HRFreeNeta za produženjem projekta.
Ovim putem zahvale idu i susretljivim sponzorima koji su svojim donacijama u velikoj mjeri smanjili troškove realizacije ovog projekta, a to su Elma Kurtalj (http://www.elma.hr), Datentechnik (http://www.datentechnik.com) i tvrtka Kerman (http://www.kerman.hr).
Nadamo se da će ove, ali i neke druge tvrtke i u budućnosti prepoznati veličinu HRFreeNeta i njegovih projekata te ih podržati u nastojanju da ostvare svoje društveno odgovorne ciljeve.(Izvor: Dugave Wireless)
 
< Prev   Next >
(C) 2019 KAWireless - Udruga korisnika bežičnih sustava grada Karlovca
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.