Who's Online

We have 5 guests online

Forgotten your password?

Anketa

Kako doživljavate Wireless mreže ?
  
Naslovnica
Pristupna točka Rakovac
Written by Nikola Bratic   
Thursday, 27 March 2008

U subotu 5.4. postavljena je pristupna točka na neboderu Miloš. SSID KAWireless_Rakovac. Ovim putem zahvaljujemo se svim članovima koji su bili prilikom podizanja a pogotovo stanarima nebodera koji su imali strpljenja za nas. Više se može vidjeti u galeriji sa slikama.

Last Updated ( Tuesday, 08 April 2008 )
Read more...
 
Nadogradnja servera na Švarči
Written by Nikola Bratic   
Thursday, 27 March 2008

Na pristupnoj točki KAWireless_Svarca zamjenjen je postojeći ruter sa Mikrotik ruterom. Isto tako sada se umjesto Access pointa koristi kartica koja je u serveru. Essid od pristupne točke je KAWireless_Svarca2.  Brzina je znatno povećana tako da se nastavlja sa prelaskom na Mkrotika.

Isto tako u utorak 25.3. na godišnjoj skupštini radioamatera grada Karlovca dodjeljeno je priznanje Udruzi KAWireless a isto tako razgovaralo se sa ulaskom Udruge u članstvo Zajednice tehničke kulture grada Karlovca. Papiri za pristup bit će predani u roku tjedan dana g. Ivanu Tudiću.

Read more...
 
Nadogradnja rutera
Written by Nikola Bratic   
Friday, 21 March 2008
Pristupne točke na Baniji i Grabriku danas su uspješno nadograđene na Mikrotik Ver 3.3. Kako dosadašanja iskustva u radu sa Mikrotikom pokaziju odlične rezultate cilj nam je do kraja godine na sve rutere instalirati Mikrotik. A ovim putem bi pohvalio firmu Elvin(http://www.elvin.hr) iz Osijeka kod koje smo uzeli licence za MT, na podrški kod instalacije.
Last Updated ( Friday, 21 March 2008 )
Read more...
 
Vinica
Written by SteeL   
Thursday, 07 February 2008
Zbog nekontroliranog pristupa toj pristupnoj točki danas je aktiviran MAC filter. Mole se svi članovi koji se ne mogu spojiti da pošalju svoju mac adresu Access pointa ili mrežne kartice na mail.
Last Updated ( Thursday, 07 February 2008 )
Read more...
 
Članarina za 2008
Written by Nikola Bratic   
Wednesday, 06 February 2008

Ovim putem pozivamo sve članove KAWireless-a da plate članarinu za ovu godinu kako bi se moglo krenuti u nabavku opreme. Inace se planira u ovoj godini postaviti jos 3 pristupne točke a isto tako se planira uložiti sredstva u poboljšanje  same mreže.

Kod plaćanja potrebno je navesti Ime i Prezime u polje Opis plaćanja. 

2400008-1105890853

Karlovačka banka
Udruga KAWireless Karlovac
M. Vrhovca 5
47000 Karlovac

 

Last Updated ( Monday, 25 February 2008 )
Read more...
 
Promjenjen ruter na pristupnoj točki Grabrik
Written by Nikola Bratic   
Wednesday, 06 February 2008

Zbog problema s AP-ima koji su se koristili na nodu Grabrik odlučili smo naći neko bolje rješenje. U jedan komp stavili smo 4 wireless karticu s Atheros chipsetom i na njega instalirali routerOS MikroTik. MikroTik je routerOS koji omogućava da se bilo koji PC pretvori u router sa mnogo mogućnosti kao sto su firewall, VPN Server i klijent, kontrola protoka, bežična pristupna točka i druge često korištene opcije oko routanja.

Od kad smo stavili MikroTik na nodu Grabrik brzine su se povećale, nema nikakvih blesiranja i za sad sve radi savršeno.

Kako se Mikrotik pokazao pouzdan naručili smo RB133 sa 3 wireless kartice koji ce kada nam to vrijeme dopusti biti montiran na pristupnu točku Vinica.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Results 15 - 21 of 25
(C) 2019 KAWireless - Udruga korisnika bežičnih sustava grada Karlovca
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.