Who's Online

We have 3 guests online

Forgotten your password?

Anketa

Kako doživljavate Wireless mreže ?
  
Naslovnica
Postavljena pristupna točka Banija
Written by Nikola Bratic   
Tuesday, 23 October 2007

U subotu je postavljena nova pristupna točka na srednjem neboderu na Baniji. S tom pristupnom točkom pokrivena je cijela Banije i okolna naselja. Na pristupnoj tocki podignute su zasada 4 antene. Zahvaljeujemo se svima koji su bili na mjestu postavljanja opreme kao i stanarima same zgrade.

U Galeriji se mogu pogledati slike kako je to izgledalo. 

 Sljedeće akcije koje priprema KAWireless su podizanje još dvije pristupne točke. Jedna točka bi bila na Gazi u prostorijama Centra za mlade(www.domachi.hr ) a druga na Rakovcu u neboderu gdje je prije bio poznati karlovački kafić "Miloš".

 S tim bi KAWireless završio za ovu godinu i negdje u 12. mjesecu bi se održala godišnja skupština na kojoj bi upravni odbor Udruge podnio izvještaj članovima.

Last Updated ( Tuesday, 23 October 2007 )
 
Pristupna točka Banija
Written by Nikola Bratic   
Thursday, 04 October 2007

Nakon što su skupljeni potpisi stanara na srednjem neboderu na Baniji tijekom 10. mjeseca, KAWireless je odlučio postaviti novu pristupnu točku.

Image

Last Updated ( Monday, 22 October 2007 )
Read more...
 
Suradnja
Written by Senf   
Thursday, 22 February 2007

Prošli vikend, točnije 18. veljače 2007. godine, u suradnji s radio amaterima iz Karlovca, na Svetom Križu, na Stativama, postavljena je wireless oprema za potrebe radio amatera i KAWireless-a.

Smile

Last Updated ( Thursday, 22 February 2007 )
 
O nama
Written by SteeL   
Friday, 31 December 2004

KAWireless je građanska, neprofitna udruga korisnika bežično umreženih sustava koja djeluje na području grada Karlovca. Iako djeluje neformalno već više od dvije godine, od ožujka 2004. god. postaje i služeno udruga. Osnovana je po uzoru na, sada već brojne slične udruge diljem lijepe naše te wireless zajednice po cijelom svijetu. Ideja o stvaranju takve udruge javila se iz želje i potrebe za lakšim i jednostavnim komuniciranjem. Cilj osnivanja jest povezivanje informatički orijentiranih osoba u sredinu u kojoj žive, kao i promicanje informatičke kulture.

Bežična mreža KAWireless temelji se na 802.11b standardu, a radi na nelicencirajućem frekventnom području 2,4 GHz, tzv ISM band što u praksi znači da nisu potrebne dozvole grada, države ili neke ustanove za njeno korištenje. KAWireless je mreža koja je neovisna o davateljima pristupa Internetu, to jest nema nikakve naplate za vrijeme provedeno na mreži, osim godišnje članarine koja se koristi za poboljšanje rada trenutne strukture mreže kao i za njeno širenje.

Neke od mogućnosti koje pruža KAWireless su razmjena podataka, audio i video konferencije, chat, igranje mrežnih igara, slušanje internog radija KAWireless-a, virtualne učionice i dr.

Last Updated ( Thursday, 22 February 2007 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Results 22 - 25 of 25
(C) 2019 KAWireless - Udruga korisnika bežičnih sustava grada Karlovca
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.